betegellátás, integratív, mentálhigiéne, egészségfejlesztés

Esetmegbeszélő műhelymunka - nem csak aktív-analitikusoknak!


A szerdánkénti műhelymunkában 4 hetente vissza-visszatérő fő tematikákra fókuszálunk. Ezek olyan terápia-technikai elemek, amelyeknek kiemelt gyakorlati jelentőséget tulajdonítunk. Az esethozóktól azt kérjük, hogy próbáljanak megjeleníteni olyan helyzeteket, amikor szerintük a hangsúly az aktuális csoportülés tematikájába vágó tényezőkön volt. A témakörök havonként ismétlődő "menetrendje" a következő:

 

1.  hét

Csoportos szupervízió

Image 02

Aktív-analitidus szemlélettel vezetett szupervízió, bármilyen módszerben képzett/képződő szakemberek számára. Itt  fókusz nincs, és kifejezetten törekszünk rá, hogy egymás eltérő munkamódjait mélyebben megismerhessük.

Szupervízió, vagy esetmegbeszélés?

olvass tovább...
2-ik  hét

Az álommal való aktív-analitikus szemléletű munka gyakorlata

Image 02

Az alkalmazott módszertől függetlenül olyan eseteket várunk, amelyekben az álommal való munka kapott központi/kiemelt szerepet.

tovább...
3-ik hét

Módszerektől független technikai elemek szerepe a terápiákban

testtudat

Olyan esetek, esetvezetések, amelyekben elsősorban a kapcsolati, legtöbbször nonverbális  folyamatok kerültek a fókuszba, mint pl. a testi áttétel, a ráhangolódás, a követés, időzítés, az empátia-distancia tartás kérdései.

tovább...

Mesék, történetek szerepe és használata a technikai repertoárban

piroska

Olyan esetek, ahol demonstrálható, hogy  - a módszereken átívelő módon - technikailag hogyan illeszthetők be a terápiás folyamatba a mesék, a történetek - szépirodalmi alkotásoktól a filmeken át a mitoszokig.

tovább...