Pethő Anikó pszichológus       Pethő Anikó
                                    tanácsadó pszichológus


Pethő Anikó vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán szereztem diplomát, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanácsadó pszichológus szakképesítést. Pályámat a drogprevenciós ellátásban kezdtem, majd az áldozatvédelemben bűncselekmények áldozatainak nyújtottam pszichés támogatást. 7 éve óvodapszichológusként dolgozom, ahol szülőkkel és a pedagógusokkal együttműködve segítek a gyermek és a családja életében előforduló pszichés problémák megelőzésében, korai felismerésében és kezelésében.

Jelenleg főleg felnőtteknek tartok egyéni konzultációkat. Munkám során integratív szemléletben dolgozom, és igyekszem minél több technikát alkalmazni az eredményes közös munka érdekében. Képesítéseim közé tartozik az autogán tréning, amely segíthet a stresszel való megkűzdésben, az immunrendszer erősítésében, és a problémáinkra való jobb rálátásban, az önismereti munkában is.

Mindannyiunk életében adódhatnak olyan események, amelyek átmeneti elakadást, elbizonytalanodást okoznak. Ezekben a krízishelyzetekben az addigi megoldási stratégiák kevésnek bizonyulhatnak. Ekkor segítséget nyúthat egy olyan kapcsolat, amelyben ezeket a nehzéségeket olyan módon lehet átbeszélni, hogy az az előrehaladást, a további fejlődést és a krízis pozitív kimenetelét szolgálja, hiszen minden változás magában foglalja a fejlődés lehetőségét is. Fontos minden emerhez megtalálni azt a módot, amely őt a leginkább segíti a céljai felismerésében és elérésében. Minkám során bízom abban, hogy együtt meg tudjuk találni a mindannyiunkban meglévő képességet az örömre, a kapcsolatokra és önmagunk meghaladására.
konzultáció