Duba Andrea terapeuta    Dr. Duba Andrea
                                 orvos, szupervízor, terapeuta


Dr. Duba Andrea vagyok, a Konzultáció Műhely egyik alapító tagja és programvezetője. Az orvosi egyetem elvégzését követően közel egy évtiezeden át dolgoztam a "Lipót" különböző pszichiátriai és pszichoterápiás osztályain, így sokirányú szakmai tapasztalatot szerezhettem. Elvégeztem az aktív-analitikus pszichoterápiás képzést, és egyéb dinamikus pszichoterápiás irányzatokban is képződtem. Ezek mellett egyéb módszereket, pl. meseterápiát, családállítást, fókuszolást is tanultam. Második diplomaként a KGRE pszichológia szakán szupervízori diplomát szereztem. A gyakorlatbomban a tanult módszereket ötvözöm, így kiválaszthatom a személyre szabott, hatékony megoldásokat.

Érdeklődésem a megelőzés, az ember egészséges lelki egyensúlyának a megőrzése felé fordult. Különösen elmélyültem a párkapcsolati kérdésekben, a terhességgel és az anyasággal kapcsolatos speciáis témákban. Egyéni konzultáció és terápiás tanácsadás formájában segítem a hozzám fordulókat, hogy női és férfi mivoltukban is minél jobban kiteljesedve örömtelien tudják élni az életüket. Párkapcsolati tanácsadásaim során arra törekszem, hogy a párok kiegészítő szövetségesnek, és ne legyőzendő ellenfélnek tekintsék egymást. Pszichológusoknak és más segítő foglalkozású szakembereknek szupervíziós csoportokat tartok.

Hiszem azt, hogy könnyebben tud változni és fejlődni az ember, ha ehhez szakszerű segítséget kap. Rendkívül fontosnak tartom a női minőség sokirányú kiteljesítését, amely a magánéletben és a munkában való örömteli kibontakozás harmóniáját jelenti. Igyekszem segíteni az anyaság, az anya-gyermek és az anya-apa kapcsolat egészséges kibontakoztatását, mert meggyőződésem, hogy ez a jövő generáció testi-lelki egészségvédelmét is szolgáló, valódi prevenciós tevékenységet jelent.

konzultáció